A legjobb anti - spam pluginok Wordpress honlaphoz
A legjobb anti - spam pluginok Wordpress
honlaphoz

wordpress-anti-spam.png
A "komment spamek" blokkolásának küzdelme bizonyos pluginok segítségével válhat sikeressé, továbbá meg kell változtatni a kommunikációs beállításokat a Wordpressben.
A két tényező, amelyet figyelembe kell venned, amikor a megfelelő anti spam plugint telepíted a következők:

      -A forgalom mérete

     -A kommentek száma

Mind a két tényező esetében manuálisan változtathatod a Wordpress beállításokat, hogy megvédd magad a spamektől. Érdekes, hogy  a Wordpress milyen sok lehetőséget kívál erre.

Elsősorban, hogy meggátold a spameket megvizsgáljuk az anti - spam pluginokban rejlő lehetőségeket.

Legjelentősebb tulajdonságai a Wordpress anti-spam pluginoknak:

Természetesen sok lehetőség van, amennyiben anti - spam pluginok után kutatunk, the vannak olyan kulcsfontosságú tulajdonságok, amiket figyelembe kell vennünk.

Lássuk mik ezek:

1. Ügyfél oldali interakciók

Az ügyfél oldali tevékenységek ( a komment íráson túl ) olyan alacsonyra helyezendők, amennyire csak lehetséges. Ideálisan 0. A pluginoednak nem kellene megkérnie a kommentelőt, hogy captchát használjon vagy dobozokat pipáljon, mivel minden ilyen jellegű tevékenység rontja a felhasználói élményt.

2. Minimális Wordpress adatbázis behatás

Egy jó anti - spam plugin nem engedi, hogy spam komment érkezett a wordpress adatbázisodba. Ennek eredménye az, hogy az SQL tranzakciók minimálisra csökken, amely gyorsabb szerver betöltést és teljesítményt eredményez. 

3. Új felhasználó regisztrációs spam blokkolása

A Wordpress regisztrációs oldal lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy könnyedén regisztráljanak az oldaldon. Sajnos, ez megkönnyíti a kártékony botok előretörését is. Szerencsére van megfelelő program a védelemre, használj WP-SpamShieldet, amely kifejezetten erre a problémára nyújt megoldást.

4. Trackback validation

Ez a funkció arra szolgál, hogy összehasonlítsa a kliens IP címét és a szerver IP címével. Amennyiben nem egyezik, spamként kezeli.

5. Statisztika

A statisztika segít analizálni az adataidat. A plugin heti és havi statisztikákat készít neked a spam észlelésekről. Szintén nagyon hasznos.

6. Ár

Sok ingyenes plugin van, de akad köztük olyan is, amiért fizetni kell. Általában a komolyabb üzleti weboldalakhoz érdemes fizetős anti - spam szolgáltatást igénybe venni.

Íme a lista, amely a legjobb anti - spam plugineket tartalmazza


akismet.jpg


Akismet: Ezzel a pluginnel vállalati szintű anti - spam védelmet tudsz létrehozni. Egy API kulcssal tudsz regisztrálni és installálni a plusgint. Minden érkező kommentet feltölt a szerverére és ellenőriz egy bizonyos spam kereső algoritmussal. A megfelelő kommentek publikálásra, kerülnek míg a spamek törlődni fognak.


antispam-bee-hero.jpg


Antispam bee: A második legjobb választás az Akismet után. Ingyenes plugin, számtalan hasznos funkcióval. Nincs szükség regisztrációra, személy és vállalati használatra egyaránt kiváló.


wp-spamshield.jpg


WP-Spamshield Anti - Spam: Ez a program a komment - spameket, a regisztrációs - spameket , a tackback - spameket és a kontakt form spameket is egyaránt remekül megtalálja. Védi az adatbázist és lehetőséget nyújt olyan látogatók blokkolására, akik proxy szervert használnak.


wp-zero-spam1.jpg


Wordpress Zero Spam:A mozilla feltalálója, David Walsh ötlete alapján készült. Egy javascript kódot validálást használ a szerver és a kliens között. 


cleantalk-header.jpg


Cleantalk: Ez egy prémium felhő-bázisú anti - spam plugin a Wordpresshez, amely a spam-kommenteket, trackback - eket, és a spam bot feliratkozást gátolja meg. A felhő szerverre tölti fel és ellenőrzi a különböző kommenteket. Anti - spam analizációs lehetőség is van.gasp-header.jpgGrowmap Anit Spambot (GASP): Szintén egy ingyenes plugin opcióm, amely egy olyan checkboxot helyez a felhasználó elé, amelyben jóvá kell hagynia, hogy nem spammel. Lehetőséget ad maximalizálni a kommenteket.goodbye-captcha.jpg


GoodBye Captcha: Ez a plugin úgy pusztítja el a spam bot bejeletkezéseket és a "brute force" támadásokat, hogy meggátolja a spamek bejeletkezését a Wordpress mögötti adatbázisba.wangguard.jpgWangGuard: Az Akismet és a CleaTalk metódusait követve ez a plugin dolyamatosan ellenőrzi a kommenteket, küldő szervrén. Az API kommunikáció ebben az esetben is SSL - el van titkosítva.spam-destroyer.jpgSpam Destoryer: Ez az anti - spam alkalmazás úgy ellenőrzi a rendszert, hogy nem menti le a kommenteket a szerverére. Általában alacsony forgalmú oldalakra vagy kisebb blogokra ajánlott a használata.stop-spam-comments.jpgStop Spam Comments: Egyszerű java script kód alapú anti - spam plugin a Wordpresshez. Csak aktiválnod kell a majdnem láthatatlan plugint, hogy elkezdje szűrni a spameket. A legjobb benne, hogy nem ad captcha - kat, kérdéseket és nem is készteti a felhasználót további interkaciókra.


  • 3 Felhasználók, akik ezt hasznosnak találták
Ez a válasz segített?

Kapcsolódó cikkek

Wordpress wp_admin védelme.(Nem jóváhagyott belépési próbálkozások elleni védelem)

Wordpress Honlapunk védelme   Ezen az oldalon megismerkedhetünk vele, hogyan tudjuk levédeni a...

Wordpress honlapunk optimalizálása

Hogyan optimalizáljuk Wordpress honlapunk teljesítményét?   Számos partnerünk használ WordPress...

Mi az a CMS rendszer?

Mi az a CMS renszer?A tartalomkezelő rendszer (TKR, vagy angolul content management system, CMS)...

Joomla honlapunk védelme.

Hogyan védekezzünk Joomla honlapunkra irányuló támadásokkal szemben? Az első és legfontosabb...

Hogyan állítsuk be a Mailscanner -t, hogy megvédjük magunkat a spamektől és vírusoktól?

MailScanner beállítása CpanelenA mailscanner egy olyan lehetőség, amely spamek és különböző...