Amire érdemes figyelni domain választáskor!

Néhány pontban összegyűjtöttük, hogy mire is érdemes figyelni domain választáskor!


Sok domain regisztráció előtt álló ügyfelünkben fel merül, hogy hogyan is válasszon domain nevet? Melyik lesz az “életre szóló”, hosszútávra is tökéletes választás?!Szerencsére domain esetben nem csak egy mellett tehetjük le a voksunkat, ugyanakkor amire brandet építünk attól nem is nagyon célszerű később megválni. Nem kevés idő, energia míg megszokják a domain nevünket, weboldalunk címét, így már a domain kiválasztásakor meggyorsíthatjuk ezt a folyamatot.


Fontos, hogy amennyiben Magyarország a célközönség, így a magyar nyelvben megszokott, jól érthető, jól kiejthető szavakat használjunk.


Amennyiben lehetséges ne legyen 3 szótagnál hosszabb, kizárólag abban az esetben, ha úgy is könnyen megjegyezhető (pl: nyergeskamion.hu). Hiszen ha rövidebb, akkor könnyebben megjegyezhető, bepötyöghető, kisebb az elütés veszélye. Egyébként is kellemetlen ha állandóan betűzni kell a domain nevet.


Érdemes olyan szót, szóösszetételt választani ami egyedi, a cégre jellemző és nem félre érthető.


Amennyiben nem vagy biztos a jó döntésben, akkor ne ragaszkodj ahhoz, hogy csak 1 domain neved legyen, hiszen a vállalkozásod költségeinél elenyésző lesz az éves 1-2 ezer forintos kiadás. Viszont nagyon is fontos, hogy a te oldaladat találják meg és ne a konkurenciáét.


Bár már elég régóta regisztrálható hazánkban az ékezetes domain név is, még sem lett igazán elterjedt. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy hozzászoktak az internetezők ahhoz, hogy az ékezetes szavakat is ékezet nélkül keresik, ha weboldalról, e-mail címekről van szó. Így mi sem javasoljuk az ékezetes, sőt a kötőjeles domaineket sem.


Kötőjeles domain név esetén javasolni szoktuk, hogy érdemes lehet az elírások végett befoglalni, és a fő domainre átirányítani. Persze nem utolsó sorban azért is, hogy nehogy a konkurencia megszerezze a domain nevünk kötőjeles változatát.


Egyediségedet növelheted a különleges végződésekkel is, melyekkel igazán tudatosíthatod a célcsoportodban, hogy mivel is foglalkozol pl: .pizza, .bar, .tattoo


Nézd meg mely domain nevek szabadok: https://hosting.websas.hu/

Bármikor segítségre lenne szükséged, keresd munkatársainkat!


   • 2 Felhasználók, akik ezt hasznosnak találták
Ez a válasz segített?

Kapcsolódó cikkek

.com, .net, .org, .info, .biz domain regisztráció

.com, .net, .org, .info, .biz regisztráció Ezen végződéseket bárki regisztrálhatja területi...

.eu domain átregisztráció

.eu átregisztráció Domain neve átregisztrációját a regisztrációval megegyező módon és lépésekben...

.eu domain regisztráció

.eu regisztráció .eu domain nevet bármely Európai unió tagállamának állampolgára, vagy bármely...

.hu domain átregisztráció

.hu átregisztráció Domain neve átregisztrációját a regisztrációval megegyező módon és lépésekben...

.hu domain regisztráció

.hu regisztráció .hu Domain nevet bármely magyar állampolgár vagy Magyarországon bejegyzett...