Mi az a Wordpress és mire tudom használni?

Mi az a Wordpress és mire tudom használni?

wordpress-custom-post-types.jpg

A Wordpress egy olyan program, aminek a feladata honlapok megszerkesztése, és a láthatatlan háttér biztosítása  ahhoz, az a honlap úgy nézzen ki, ahogy meg lett tervezve. Magyarul egy “csendestárs”, aki mindig ott van, mindig végzi a dolgát, de igazából sosem látszik. 


Ahhoz, hogy egy honlap eljusson a látogató képernyőjére, legalább az alábbi dolgoknak  léteznie kell a háttérben:

  • A honlap anyagát tartalmazó fájloknak. Ezek hasonló fájlok, mint amiket te is használsz pl. Wordben, csak más a felépítésük.
  • Ezeknek a fájloknak egy napi 24 órában az internetre kapcsolt számítógépen kell lenniük.

De ha ez megvan, akkor még csak odáig jutottál el, hogy van egy egyszerű, úgynevezett statikus honlapod. Vagyis ami mindig ugyanúgy néz ki, ráadásul már csak ahhoz, hogy egy egyszerű szöveget vagy képet elhelyezz benne, értened kell valamilyen szinten a programozáshoz. A bonyolultabb megoldásokról, pl. egy menüről ne is beszéljünk…

Erre találták ki a tartalomkezelő rendszereket. Ezek olyan programok, amik ezt a bonyolult háttérmunkát elvégzik helyetted, és profi, sok mindent tudó honlapot tudsz készíteni bármilyen programozói tudás nélkül. A WordPress pedig pontosan egy ilyen tartalomkezelő rendszer, mégpedig az én véleményem szerint a jelenleg elérhető egyik legjobb.

 

A Wordpress legfőbb előnyei:

- Teljesen ingyenes
- Egyszerű a kezelhetősége
- Magyar nyelven is elérhető
- Folyamatos fejlesztés.
- Keresőoptimalizált.
- Nyílt forráskódú


A WordPress egy blog motor, vagyis arra lett kifejlesztve, hogy ha valaki blogot akar írni, akkor azt könnyen megtehesse. De ez a blogmotor jelenleg többre képes, mint a magyar piacon akár pénzért elérhető tartalomkezelő rendszerek szinte nagy része. Ráadásul ingyen.

Mire használhatom a Wordpresst?

  • Blog indítására: Amennyiben semmi másra nincs szükséged, csak hogy leírd a gondolataidat és szabadon terjeszd a világhálón, arra tökéletes, ingyenes és gyors megoldás egy egyszerű WordPress honlap.
  • Céges honlapokhoz: Nincs olyan feladat, amit egy céges honlapnak tudnia kellene, és a WordPress nem képes rá. Ráadásul a legtöbb igény az ingyenesen elérhető sablonokkal és bővítményekkel elérhető, legfeljebb némi ráncfelvarrásra van szükség a céges arculat megőrzése miatt. Így pár tízezer forintért, akár két hét alatt elkészülhet egy teljesen működő, profi céges honlap.
  • Személyes honlapokhoz: Egyre több embernek vagy családnak van saját honlapja. Ezek többsége sajnos kinézetre vagy funkcionalitásra már nem felel meg a mai kor követelményeinek. Kiváló megoldás nekik is egy WordPress honlap, teljesen ingyenesen.
  • Portfólió oldalakhoz. Művészek, kreatív cégek (pl, reklámügynökségek, rendezvényszerezők) számára egy portfólió honlap kicsit mást jelent, mint egy normál céges honlap. Itt az a cél, hogy művészi módon tudják bemutatni azokat a munkáikat, amikre a legbüszkébbek.
  • Webáruházhoz: Szintén bővítményekkel vagy sablonokkal a WordPress könnyen egy teljes funkcionalitással rendelkező webáruházat varázsolhat a honlapodból. Tökéletesen működik Wordpress segítségével.
  • Egyedi igényekhez: A számos elérhető sablon és a nyílt forráskód segítségével az egyedi igények gyorsan és olcsóbban megoldhatók. Olyan ez, mintha egy autót az első csavartól akarnánk felépíteni, vagy egy meglévőt tuningolunk – természetesen a WordPress az utóbbi. WordPress alapon futnak linkkatalógusok, fórumok, előfizetéses weboldalak. Ráadásul ezek mindegyikéhez az alap funkcionalitás is bővítmény formájában elérhető, tehát a példánál maradva nem csak az autót tudjuk előre megvenni, de a tuning készletet is.

Egy Wordpress oldal nem lehet elég jó, a megfelelő tárhely nélkül: https://ugyfelkapu.websas.hu/cart.php?gid=9 
  • 0 Felhasználók, akik ezt hasznosnak találták
Ez a válasz segített?

Kapcsolódó cikkek

Mi a Wordpress plugin?

Mi a Wordpress Plugin?   A Pluginek vagy bővítmények olyan programok, amelyek egy már létező...

Hasznos Wordpress Pluginok

Hasznos Wordpress Pluginok Összegyűjtöttük azokat a pluginokat, amelyek elengedhetetlen...

Wordpress védelmi Pluginok - Első a biztonság.

Wordpress védelmi Pluginok Wordpress oldalunk védelmének szem előtt tartása rendkívül fontos,...

Hogyan védhetem meg Wordpress motorral rendelkező honlapomat a támadásoktól?

Hogyan védekezzünk a WordPress támadások ellen?1. Érdemes elsősorban egy softaculous nevű...

Wordpress telepítése

Hogyan telepítsük fel a Wordpresst?Telepítés előtt szükségünk lesz az alábbiakra: MySql...