Hasznos Wordpress Pluginok

Hasznos Wordpress Pluginok

Összegyűjtöttük azokat a pluginokat, amelyek elengedhetetlen segítséget tudnak nyújtani mind a teljesítmény növekedés, mint a védelem és a keresőoptimalizálás szempontjából.
Lássuk ezeket a pluginokat:

Akismet Plugin


akismet_featured.jpg

Az Akismet egy kiválóan működő spam szűrő alkalmazás, mely már alapvetően integrálva van a szűz WordPress-be. Egy ingyenes regisztráció után meg is kapjuk az API kulcsot, melyet az alkalmazásba beillesztve azonnal aktivál és máris elindítja a küzdelmet a mérhetetlen mennyiségű sapam ellen.

Google Analytics for Wordpress

google_analytics.jpg
A Yoast által kifejlesztett alkalmazás az egyik legjobb ingynes SEO pack a weben. Mindent tud, amit tudnia kell! Az ingyenes plugin-al optimalizálni tudjuk a szöveges tartalmainkat a kulcsszavak tükrében, valamint XML oldaltérképet hozhatunk létre a segítségével.

Google Analyticator

Google-Analyticator.jpg
A Google Analyticator az Analytics-hez hasonlóan a látogatói szokások figyelésére szolgál. Az alkalmazás hozzáadja a a szükséges JavaScript kódot az oldalunkhoz, ezáltal nem kell kézzel módosítani a sablonunk kódját. Az adminisztrációs felületen nyomon tudjuk követni, hogy melyek voltak a leglátogatottabb lapok, leggyakoribb keresések, stb. Támogatja a kimenő és letöltési linkek követését.


WP - Optimize

WP-Optimize.jpg


Számtalanszor előfordul, hogy feltelepítünk egy plugint a WordPress oldalunkra és 10 perc múlva le is töröljük. Sajnos a legtöbb bővítmény még mindig hagy szemetet a törlés után és emiatt akár az oldal is belassulhat. A WP Optimize egy adatbázis tisztító és optimalizáló eszköz. A kezelőfelülete egyszerűen áttekinthető és érelemszerű a használata. Piros színnel jelzi az optimalizálásra váró táblákat. Viszont a használat előtt mindenféleképpen mentsük le biztonsági okokból az eredeti adatbázist!

All in One SEO pack

all_in_one_seo_pack.jpg

Számtalanszor előfordul, hogy feltelepítünk egy plugint a WordPress oldalunkra és 10 perc múlva le is töröljük. Sajnos a legtöbb bővítmény még mindig hagy szemetet a törlés után és emiatt akár az oldal is belassulhat. A WP Optimize egy adatbázis tisztító és optimalizáló eszköz. A kezelőfelülete egyszerűen áttekinthető és érelemszerű a használata. Piros színnel jelzi az optimalizálásra váró táblákat. Viszont a használat előtt mindenféleképpen mentsük le biztonsági okokból az eredeti adatbázist!


SEO Friendly Images

seo_friendly.jpg

SEO Friendly Imeges egy WordPress SEO plugin, amely automatikusan frissíti az összes képet a megadott alt és title attribútumok alapján.


SEO Smart Links
seo_smart_links.jpg
A SEO Smart Links segítségével egyszerűen hozhatunk létre keresőbarát, kulcsszavakra építő linkeket, hogy az organikus találati listán minél előrébb kerüljünk.

Google XML Sitemap

google_xml_sitemap.jpg


Ha véletlenül nem használnánk SEO pakk bővítményt, de mégis szeretnénk XML oldaltérképet, akkor az egyik legideálisabb bővítmény a Google XML Sitemaps. Az bővítmény támogatja a WordPress által generált oldalakat, valamint az egyedi URL-eket is.

BackUpWordpress

backupwordpress.jpg
 
 
 
A legtöbb hosting szolgáltató készít bizonyos időszakonként mentést a tárhelyünkről/szerverünkről, de ettől függetlenül érdemes készíteni magunknak is, mert bármikor elszállhat az oldalunk. Ezt a célt szolgálja a BackUpWordPress plugin, amellyel mind az adatbázisról, mind a fájlrendszerünkről készíthetünk másolatot. A biztonsági mentés ütemezhető és rövid idő alatt fut le, ha a platform támogatja a zip és mysqldumb szolgáltatást.

BackWPup Free

backwpup.jpgA BackWPup Free – WordPress Backup Plugin számtalan hasznos funkcióval bír. Itt is lementhetjük az adatbázist és a fájlrendszert, ezen kívül XML-t exportálhatunk ki, a telepített bővítmények listáját és leellenőrzi az adatbázis tábláit is. Az adatokat zip, tar, tar.gz, tar.bz2 állományokként menthetjük el. Nem csak a saját tárhelyünkre vagy gépünkre menthetünk, hanem más FTP szerverre, S3, Microsoft Azure, SugarSync vagy akár Dropbox fiókba is.


Jetpack

jetpack-plugin.jpg

A JetPack egy igen sokrétű bővítmény, amely már évek óta a letöltési toplisták első részében tűnik fel. Egyszerű közösségi megosztási funkciójával, beágyazási funkcióival, kiváló galériáival és statisztikai bővítményével az egyik legjobb bővítmény a WordPress-hez.

Live chat - Casengo

casengo.jpg


Azért, hogy még aktívabb legyen köztünk és a látogatók között a kapcsolat, használjuk a Casengo live chat WordPress plugin-t. Egy ingyenes regisztráció után máris telepíthetjük és konfigurálhatjuk a bővítményt és máris használatba is vehetik az érdeklődők. Adminisztrátor oldalról egy különálló felületen keresztül reagálhatunk a beérkező kérdésekre. Egyetlen hátránya, hogy 1 adminisztrátort regisztrálhatunk le ingyen.

Flare 

flare.jpg

Ha igazán dizájnos közösségi média ikonokat szeretnél használni az oldaladon akkor válaszd a Flare-t. Letisztult, változtatható méretű megosztó és követő gombot illeszthetsz be a weblapjaidra.
  • 1 Felhasználók, akik ezt hasznosnak találták
Ez a válasz segített?

Kapcsolódó cikkek

Mi a Wordpress plugin?

Mi a Wordpress Plugin?   A Pluginek vagy bővítmények olyan programok, amelyek egy már létező...

Wordpress védelmi Pluginok - Első a biztonság.

Wordpress védelmi Pluginok Wordpress oldalunk védelmének szem előtt tartása rendkívül fontos,...

Mi az a Wordpress és mire tudom használni?

Mi az a Wordpress és mire tudom használni? A Wordpress egy olyan program, aminek a...

Hogyan védhetem meg Wordpress motorral rendelkező honlapomat a támadásoktól?

Hogyan védekezzünk a WordPress támadások ellen?1. Érdemes elsősorban egy softaculous nevű...

Wordpress telepítése

Hogyan telepítsük fel a Wordpresst?Telepítés előtt szükségünk lesz az alábbiakra: MySql...