Websas Spam Szűrő beállítási segédlet

Websas Spam Szűrő útmutató
 
Ez a modern spam szűrő alkalmazás azért jött létre, hogy megfeleljük ügyfeleink növekvő igényeinek ezen a területen. Manapság a spam szűrés egy vállalati levelező rendszer fontos tartozéka, mindazonáltal nem egyszerű megtalálni a megfelelelő software-t. A hatékonyság mellett a kezelhetőség is nagyon fontos szempont volt új, MailCleaner nevű programunk bevezetése során.

Az alkalmazás minden X86 alapú rendszerre telepíthető és egy kimenő smtp kapuként funkcionál.
A spamtrap egy önálló MX rekordként jön létre, ezáltal ún.back up funkció ellátására is képes.
Amennyiben fő levelező szerverére valamilyen okból kifolyólag nem érkeznek meg a levelek, ezen az MX3 szolgáltatáson tárolódnak, ameddig nem jön helyre a hiba. Jól hangzik igaz?

Lássuk, hogyan is működik a software:

Ügyfeleink számára az alábbi linken lehet elérni a spamkezelő programot:  https://skynet.websas.hu/ 

A bejelentkezési képernyőn használjuk felhasználónevünket(email cím) és jelszavunkat(szolgáltatás megrendelésekor kapott jelszó).


mailcleaner_1


 
A konfiguráció menüpontunk alatt adhatjuk meg a karanténra és a szűrő viselkedésére jellemző tulajdonságokat.
A Nyelv beállítása alatt kiválaszthatjuk a használni kívánt nyelvet.

mailcleaner_cim_beallitas


 
A Cím beállítások menüpont alatt lehetőségünk nyílik minden program által kezelt email címünkre specializált jellemzőket megadni!( azok az üzenetek melyek spamként lettek azonosítva milyen előtaggal kerüljenek a karanténba vagy azonnal kerüljenek inkább törlésre,stb. Képesek leszünk a karantén beszámolóink küldésének gyakorisága mellett még a formátumot is beállítani a beszámolókhoz (HTML, text, stb) és kiválasztani azt az email címet, amelyre szeretnénk megkapni az információt a karanténba helyezett fájlokról.

mailcleaner_cim_csoportok

A karantén képernyő beállításainál megadhatjuk hány sorban vagy oszlopban helyezze el a karanténban lévő fájlokat, tulajdonképpen ebben a beállításban lehetőségünk nyílik igényeinknek megfelelően beállítani a karantén képernyőnket.


mailcleaner_karanten_kepernyo2
 
A címcsoportok kezelője lesz az egyik leggyakrabban használt funkciónk: Itt adhatunk és törölhetünk email címeket a rendszerből, tehát ezen a helyen fogjuk hozzáadni az email címeket a szűrőnkhöz. Egyszerűen csak kattintsunk a cím hozzáadása opcióra vagy válasszuk a törlést, amennyiben nem szeretnénk az adott email címet szűrni.

mailcleaner_cim_csoportok

A Warn lista : Ez a lista azokat az email címeket tartalmazza, amelyek fontosak számunkra, mindazonáltal szeretnénk ha szűrné a rendszer őket és kapnák visszajelzést, amennyiben bármi szokatlant vagy spam gyanúsat észlel. Itt a már megszokott módon a cím hozzáadása billentyű segítségével adhatunk címeket a listához és írhatunk mellé kommentet is, hogy tudjuk miért került bele az adott cím a listába.


mailcleaner_warn lista

A Fehér lista: A Fehér lista azokat az email címeket tartalmazza,amelyek semmilyen körülmények között nem kerülhetnek karanténba. Fontos megjegyezni, hogy körültekintően érdemes megválasztani azokat a címeket, amiket ebbe belerakunk, hiszen ezeket egyáltalán nem fogja szűrni a rendszer.


mailcleaner_feher_lista
 
A karantén:
 
 
 
Erre a helyre fognak kerülni a spam és vírus gyanús üzenetek. A jobb felső téglalapban lehetőségünk lesz rákeresni bármilyen itt lévő elemre. Küldhetünk munkatársainknak beszámolót, arról milyen fájlokat tartalmaz a karantén aManuális karantén beszámoló küldése feliratra rákattinva, továbbá a manuális karantén tisztítás segítségével törölhetjük az itt lévő elemeket.
 
A bal felső tégalalapban kiválaszthatjuk melyik email címre érkezett spamek és vírusos fájlok listázását szeretnénk látni, ezzel is megkönnyítve a szelektálást és átláthatóbbá téve rendszerünket.


/mailcleaner_karanten_kepernyo
 
 
A statisztikák menüpont alatt tudunk tájékozódni a kiválasztott email címünk dátumra leosztott jellemzőiről. 
Ennek a menüpontnak a segítségével könnyedén informálódhatunk az adott email címünk állapotáról.A Spamek, a Vírusos üzenetek, valamint a Tiszta azaz minden károsító tényezőtől mentes címek külön ki vannak listázva számunkra.
Lehetőségünk van időszakra lebontani a listázást.


mailcleaner_statisztikak

A kijelentkezés gombra kattintva, kiléphetünk a Websas Spam Szűrő rendszerből.
 
 
Fontos megjegyezni, hogy a program zavartalan működéséhez és a víruskeresés sikerességéhez nem szükségszerű a felhasználó bejelentkezése az admin felületre.
Természetesen a program magától elvégzi a dolgát és karantén beszámolót is fog küldeni Önnek.
Ha bármi kérdés felmerülne, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz bizalommal.
 
  • 0 Felhasználók, akik ezt hasznosnak találták
Ez a válasz segített?