Outlook 2010 levelező kliens beállítása

Microsoft Office Outlook 2010 beállítási segédlet


A Microsoft Office Outlook (korábban Microsoft Outlook) egy személyesinformáció-kezelő és e-mail ügyfél program a Microsoft-tól, valamint része a Microsoft Office irodai

 

alkalmazáscsomagnak Habár leginkább e-mail alkalmazásként használják, naptárat, feladat- és névjegykezelést is biztosít. Használható különállóalkalmazásként, de együtt tud működni a Microsoft Exchange Server-el is. Így olyan továbbiszolgáltatásokat nyújt a szervezeten belüli több felhasználónak, mint például a megosztott postafiókok és naptárak.

1.  Létező postafiók megadásaoutlook_2010_beallitas_1.1_oldal

 

 

A Microsoft Outlook elindítása után a Fájl menü Információ almenüt kell kiválasztani, ahol a betöltött felületen a Fiók hozzáadása gombra nyomva töltődik be a felugró ablak.

2.  Fióktípus beállítása
outlook_2010_beallitas_1.2_oldal


 

A megjelenő ablakban a Kiszolgálóbeállítások vagy további kiszolgálótípusok megadása opciót szükséges kiválasztani, majd a Tovább gombra nyomni. Ez után kiválaszthatjuk, hogy milyen szolgáltatástípus szerint akarjuk beállítani a postafiókunkat. Egyszerű email fiók beállításhoz az Internetes e-mail opciót kell kiválasztani, majd a Tovább gombra nyomni.


 outlook_2010_beallitas_2_oldal.jpg

3.  Fiókadatok megadása

 

Levelezéshez szükséges adatait a cPanel felületünkön az alábbiak szerint találhatja meg:

 

-          cPanel felületén bejelentkezve kattintson az Email/Email fiókok hozzáadása eltávolítása menüpontra

 

-          A beállítandó postafiókunkkal megegyező sor végén kattintson a Több gombra, majd válassza a listából az Email kliens konfigurálása lehetőséget.

 

-          A megjelenő oldalon lejjebb navigálva találhatja a Non-SSL Setting fejlécű táblázatot, ahol a pontos beállítási adatokat találhatja.

 

Felhasználói adatok

 

Név:           Ezt   a   nevet   fogják   látni   az   email-eket   olvasó   partnerei   a   feladónál

 

E-mail cím:  A beállítandó postafiók teljes címe (pl:teszt@tesztoldal.hu)

 

Kiszolgálóadatok

 

Fiók típusa: Egész pontosan a bejövő levelezés protokollját tudjuk itt megadni, mely lehet POP3 vagyIMAP. Ügyfeleink Önállóan dönthetik el, hogy POP3 vagy IMAP protokollt szeretnének használni.

 

POP3 – Bejövő levelezés protokollja. A POP3 tulajdonsága, hogy az érkező leveleket letölti a szerverünkről az ügyfél eszközére (Telefon, PC, tablet, stb), ezután pedig törlődik az a mi szerverünkről.

 

 

 

Levelezési adatok módosításakor, fiók törlésekor az addig kapott levelek elvesznek, hacsak nem kerülnek kiexportálásra.

 

 

 

IMAP – Bejövő levelezés protokollja. Az SMTP protokoll egy biztonságosabb, de helyigényesebb protokoll. A leveleket a kliensprogramok az Ügyfél eszközeire letöltik. A programok közvetlen a szerverünkről szinkronizálják a postafiókokat, így eszközvesztés, vagy meghibásodás esetén a levelezések megmaradnak és elérhetők lesznek.

 

Bejövő üzenetek kiszolgálója: mail.domain.végződés (pl: mail.tesztoldal.hu) Kimenő üzenetek kiszolgálója: mail.domain.végződés (pl: mail.tesztoldal.hu)

 

Bejelentkezési adatok

 

Felhasználónév:    a teljes postafiók címe (pl: teszt@tesztoldal.hu)

 

Jelszó:                  a postafiókhoz tartozó jelszó


 outlook_2010_beallitas_3_oldal


Az adatok megfelelő megadását (és a Jelszó tárolása opció kipipálását) követően szükséges egyéb beállításokat eszközölni. Ehhez kattintsunk a További beállítások gombra.

 

4.  További beállítások

 outlook_2010_beallitas_4.1_oldal 

Az Internet alapú levelezés beállításai ablak Kimenő levelek kiszolgálója nevű fülét kell kiválasztani. Az ablakban az A kimenő levelek kiszolgálója (SMTP) hitelesítést igényel felirat előtti checkbox-ot kell kipipálni. Ettől a beállítástól módosíthatóak a rádiógombok által kiválasztott beállítások. Ezt hagyjuk alapértelmezettként az A bejövő levelek kiszolgálójával azonos beállítások használata opción.

 

Következő lépésként az ablak Speciális fülét kell kiválasztani.

outlook_2010_beallitas_4.2_oldal.jpg

Kiszolgáló portszámai

 

Bejövő üzenetek kiszolgálója (IMAP) port: 143

 

A hozzá tartozó titkosított kapcsolat típus: Automatikus

 

Kimenő üzenetek kiszolgálója (SMTP) port: 26

 

A hozzá tartozó titkosított kapcsolat típus: Automatikus

 

A kimenő üzenetek kiszolgálója képes mind a 25-ös és mind a 26-os porton kommunikálni. A legtöbb internet szolgáltató (pl T-Home) fenntartja magának a 25-ös porton történő kommunikációt, így ajánlott a 26-os portszámot megadni a beállításkor.

 

5.  Fiókbeállítások mentése, postafiók használata

 

 outlook_2010_beallitas_5.1_oldal

A korábban eszközölt további beállítások után visszaérkezünk az eredeti beállítási ablakhoz, ahol már rányomhatunk a Tovább gombra. Ekkor fogja a beállításainkat tesztelni az Outlook.


outlook_2010_beallitas_5.2_oldal

Ha minden adatot megfelelően adtunk meg, akkor a teszt lefutása után zöld pipával jelzi a kliens a sikeres beállításokat. Az ablakon megnyomhatjuk a Bezárás gombot és használhatjuk is postafiókunkat kliensünkben.

 

Ügyfeleink, akik nem tudják vagy nem szeretnék Önállóan elvégezni a leírtak alapján a beállításokat, az info@websas.hu címünkön kérhetik segítségünket. Ha további segítségnyújtás esetén sem sikerül a beállítás, kollégáink „Távoli géphasználattal” megoldják és megmutatják azt Önnek. Ennek díjszabásáról a fent jelzett címünkön tud érdeklődni.

Amennyiben tökéletes levelezési megoldásra vágysz, próbáld ki business csomagunk kínálta lehetőségeket: https://ugyfelkapu.websas.hu/cart.php?gid=5 

 

  • 3 Users Found This Useful
這篇文章有幫助嗎?

相關文章

Postafiók létrehozása és módosítása

Postafiók létrehozása és módosítása A Websas.hu Kft kezelésében lévő tárhelyeken a domain...

Email fiók továbbító

Email fiók továbbító Ügyfeleink ebben a menüpontban tudják beállítani, hogy leveleik egyik...

Email domain továbbítók

Email domain továbbítók Email domain továbbító használata esetén beállíthatjuk, hogy egy adott...

Email alias beállítása

Email alias beállítása Email alias-okat akkor szoktunk létrehozni, ha a domain nevünkkel...

Webmail

 Belépés és a levelező felület használata Webmail felületünket több módon is elérhetik...