Hogyan érhetem el, hogy a Google minél egyszerűbben besorolja az oldalamat a keresőbe?

Első lépések

Az, hogy egy új weboldalt, lehetőség szerint minél előbb észrevehetővé tedd a keresési engine-ek számára, minden bizonnyal egy olyan tétel, amely rendkívül fontos, amennyiben látogatókat szeretnél.
Természetesen idő, amíg a Google robotok feltéképezik a weboldaladat, mindazonáltal az alábbi tippek segítségével, elősegítheted, hogy ez az időtartam minimálisra redukálódjon.

Annak érdekében, hogy jobb rálátásotok legyen, hogyan is működik a Google, ajánljuk ezt a videót.


Lássuk, melyek azok a pontok, amelyek segítségetekre lesznek, hogy a Google mielőtt indexelje a weboldalatokat:

1. Készíts oldal térképetAz első és legfontosabb dolog, hogy készíts egy térképet a weboldaladról. Ez azt a célt szolgálja, hogy könnyebben el tudjanak navigálni rajta a Google kereső "pókjai". Természetesen elég intelligensek ahhoz, hogy egyébként is feltérképezzék az oldaladat, de jobb eredményt érhetsz el, ha segítesz nekik ebben.
Sitemapet az alábbi helyen tudsz könnyedén és gyorsan létrehozni.

2. Regisztráld az oldaladat a Google Webmester eszközben

Amint kész van az oldaltérképed, jó, ha erről tudatod a kereső engine-t és hozzáadod a webmaster toolsban is, így tisztában lehet az oldalstruktúrával. Itt tudod megtenni.


Ha beléptél, kattints az "Add site" gombra.


GoogleIndex1.png
 

A következő ablakban, egyszerűen írd be a weboldalad URL-jét és kattints a tovább gombra.


 

A következő lépés, weboldalad azonosítására szolgál. A legenerált HTML kódot mentsd le a számítógépedre.Ezután fel kell töltened a korábban elmentett html kódot az oldaladra. Ezt megteheted FTP-n keresztül is, de a jelenlegi útmutatóban a Cpanel felületen fogjuk szemléltetni. Lépj be a cPanel fiókodba, azon belül pedig a fájlkezelőbe.
Ezután a domain neved root könyvtárába kell elnavigálnod. Amennyiben ez a fő domain neved, a "public_html" könyvtár lesz az.
Amennyiben hozzáadott domain névről van szó, úgy az alábbi helyen találod meg : public_html/alkönyvtár
Ebben az esetben a fő domain neves verziót fogjuk szemléltetni tehát a public_html lesz a gyökérkönyvtár. Kattints ezután a "feltöltés" gombra és töltsd fel a korábban letöltött HTML fájlt.
Amint feltöltötted a fájlt, navigálj vissza a webmaster tools oldalára és kattints a linkre, az azonosításhoz, majd a "verify" vagyis az azonosítás gombra.
Ha sikerrel zárul az azonosítás az alábbi képernyőt fogod látni:


A következő lépésben hozzá tudod adni az oldaltérképedet. Kattints a "Crawl" menüpontra, azon belül pedig a "sitemaps" almenüre

Ezután, egyszerűen kattints a az "oldaltérkép hozzáadása menüpontra"


A következő ablakon egyszerűen csak adj nevet a térképednek és kattints a hozzáadás gombra.Rendkívül fontos, hogy minden esetben, amikor fejleszted az oldaladat ( új aloldalak, tartalom, stb) add a Google tudtára is ezt. A "Fetch as Google" opció ebben lesz a segítségedre.3. Készíts Google+ fiókot

Nem kérdés, hogy a Google a saját szociális csatornáját részesíti előnyben, ezért mindenképpen készíts egy fiókot és adj tudtára néhány információt a weboldaladdal kapcsolatosan.


4. Optmimalizálás


Fontos, hogy a weboldalad, gyors és rendezett legyen. Mindig fordíts extra figyelmet rá, hogy folyamatosan optimalizáld azt.

Rendkívül fontos, hogy legyen https előtag is, hiszen a Google előrébb sorolja azokat az oldalakat, amelyek használnak SSL hitelesítést: https://ugyfelkapu.websas.hu/cart.php?gid=7   • 3 Felhasználók, akik ezt hasznosnak találták
Ez a válasz segített?

Kapcsolódó cikkek

Mi a SEO?

Mi is a keresőoptimalizálás pontosan? A SEO jelentése a Search Engine Optimization, vagyis...

Seo check lista - 10 dolog amit mindenképpen ellenőrizz weboldaladnál!

Seo checklista - 10 dolog amit mindenképpen ellenőrizz weboldaladnál!Ha új dolog a...